Головна Новини Світ Азія У Бішкеку почалися сутички зі стріляниною між мітингувальниками
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бішкеку почалися сутички зі стріляниною між мітингувальниками

Люди закидають один одного камінням і пляшками, за словами очевидців, чутні постріли

9 жовтня 2020, 16:41
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 9 жовтня, в Бішкеку знову сталися сутички. На цей раз вже між мітингувальниками. Про це повідомило місцеве видання 24.

У Бішкеку почалися сутички зі стріляниною між мітингувальниками

Фото: Табылды Кадырбеков / РИА Новости

ЗМІ повідомляє, що на центральній площі міста Ала-Тоо виникла бійка між прихильниками різних політичних сил.

За даними видання 24, прихильники екс-депутата киргизького парламенту Садира Жапарова почали кидати каміння і пляшки в прихильників колишнього президента Алмазбека Атамбаєва і колишнього прем'єра Омурбека Бабанова. В результаті останні були відтіснені до президентської резиденції.

Нагадаємо, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков ввів режим надзвичайного стану в Бішкеку, який починає діяти вже сьогодні, 9 жовтня з 20.00. Жеенбеков наказав Генштабу ввести в Бішкек збройні сили для охорони правопорядку та припинення збройних зіткнень.

Напередодні лідер країни заявив, що готовий піти у відставку, як тільки ситуація в Киргизстані стабілізується. За його словами, зараз політична ситуація в країні досягла критичної точки.

"Дорогі співвітчизники, як раніше говорив, я маю намір легітимізувати кадрові зміни, які зараз відбуваються. Для мене ніяка посада не стоїть вище цілісності держави, єдності народу і спокою суспільства. Нам потрібно якомога швидше повернути ситуацію, що склалася, в правове русло. Після того як будуть затверджені легітимні керівники органів виконавчої влади та країна стане на шлях законності, готовий піти з поста президента Киргизстану", — заявив Жеенбеков.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Радбез Киргизстану заявив, що про місцезнаходження президента Сооронбая Жеенбекова і прем'єр-міністра Кубатбека Боронова зараз нічого невідомо. Обидва ховаються через протести в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини