У Китаї енергетична криза, заводи припиняють роботу

Проблеми з електроенергією почалися ще в червні

У Китаї енергетична криза: через брак електроенергії продовжуються відключення домогосподарств, заводи і підприємства тимчасово припиняють виробництво. Про це повідомляє американський телеканал CNN. У Китаї зростає криза постачання електроенергії. Зокрема, припинено забезпечать електрики в будинку, а заводи істотно скоротили своє виробництво.

Проблеми з електроенергією почалися ще в червні, проте ситуація все погіршується. Серед основних причин - рекордні ціни на вугілля і газ, в результаті чого генеруючі компанії уповільнюють виробництво та екологічні цілі щодо викидів. Зокрема мова йде про те, що Китай намагається виконати обіцянку, що його викиди вуглецю досягнуть піку в 2030 році. Тому китайські провінції повинні використовувати менше викопного палива на кожну одиницю економічної продукції, наприклад, спалюючи менше вугілля для вироблення електроенергії. Водночас попит на товари китайського виробництва різко зріс, оскільки світова економіка виходить з пандемії кризи. Як повідомили китайські ЗМІ, компанії в індустріальних центрах країни отримали наказ обмежити споживання енергії для скорочення попиту на електроенергію.

Нагадаємо, 28 вересня на авіашоу, яке проходить в китайському місті Жухай, КНР продемонструвала свій винищувач "невидимку". Пара J-20, що постали перед публікою на авіашоу, була оснащена двигуном вітчизняного виробництва під назвою WS-10. WS-10 прийшов на заміну російським двигунів, які були встановлені в ранніх версіях винищувача. На думку аналітиків, J-20 призначається для бою "повітря-повітря" і наземних атак. Винищувач рекламується як відповідь Китаю на американський винищувач п'ятого покоління F-22 Raptor.