Головна Новини Світ Азія У Туреччині пройшла хвиля арештів у справі про державний переворот
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині пройшла хвиля арештів у справі про державний переворот

Арешти пов'язані зі спробою державного перевороту у 2016 році

8 грудня 2020, 13:24
Поділіться публікацією:

Як повідомили у вівторок державні ЗМІ, турецька влада розпорядилися затримати 304 військовослужбовців в ході операції, націленої на групу, яка, за твердженням уряду, стоїть за спробою державного перевороту у 2016 році.

У Туреччині пройшла хвиля арештів у справі про державний переворот

ФОТО: Euronews

Інформаційне агентство Anadolu повідомило, що розслідування, проведене прокуратурою в західному місті Ізмір, націлене на підозрюваних в армії та військово-повітряних силах, які, як вважається, мали телефонні розмови з лідерами гюленістського руху, 198 осіб були арештовані в 50 провінціях. Як повідомляє Anadolu, з розшукуваних підозрюваних 295 осіб служать в армії, в тому числі п'ять полковників.

Понад 285 осіб було вбито в результаті невдалої спроби державного перевороту в липні 2016 року, яка, за словами Анкари, була організована мусульманським духовним лідером Фетхуллахом Ґюленом, колишнім союзником президента Реджепа Тайїпа Ердогана. Він очолює мережу, яку Анкара звинувачує в проникненні в турецькі установи з метою повалення уряду Ердогана.

Ґюлен, який прожив в США понад два десятиліття, заперечує причетність до спроби путчу. Після невдалого перевороту влада вистежує прихильників Ґюлена і проводить чистку в безпрецедентному масштабі в сучасній історії Туреччини.

В результаті придушення послідовників Ґюлена за останні чотири роки було затримано 292 000 осіб, з яких 96 000 були ув'язнені до суду. Понад 130 000 осіб були звільнені з роботи на державній службі на підставі указів про надзвичайний стан, в тому числі вчителі та поліцейські.

В кінці листопада 337 осіб, в тому числі офіцери та льотчики, були засуджені до довічного ув'язнення після основного судового процесу у справі про спробу державного перевороту.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Туреччині затримали 40 поліцейських у справі про спробу держперевороту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини