У Японії винайшли плавальні маски від коронавірусу

Маски для плавання тисячами розкуповують в Японії

Вчені Японії розробили маску для плавання, яка повинна захищати від зараження коронавірусом. Про це повідомляє видання The Asahi Shimbun.

Інноваційна плавальна маска за формою нагадує звичайну медичну маску, однак має жорстке ребро посередині обличчя і виготовляється з полівінілхлориду. Форма маски дозволяє зберігати повітря всередині неї, і не заважає плавати. Правда в таких масках плавцям не рекомендують змагатися на швидкість.

Придумав таку маску колишній професійний плавець Дзюнъе Нисигава.

Маску у більшості випадків використовують тренери та інструктори з плавання, оскільки під час тренувань вони вступають в контакт з дітьми. Упаковка з десяти масок обійдеться приблизно у 270 доларів. Зазначається, що лише за два місяці в Японії було продано 16 тис. таких наборів і попит на них збільшується.


Як повідомляв портал "Коментарі", компанія Adidas випустила захисні маски для обличчя. У компанії стверджують, що маски перешкоджають передачі бактерій, незважаючи на те, що їх покриття не відповідає стандарту медичної маски. Матеріал легко миється і сушиться, завдяки чому зручний для щоденного використання.