В Японії засудили до смертної кари "вбивцю з Twitter"

Японський маніяк Такахіро Сіраісі, він же "вбивця з Твіттера", провів кілька років у в'язниці в очікуванні вироку суду

Сьогодні, 15 грудня, стало відомо про те, що японського серійного вбивцю Такахіро Сіраісі засудили до смертної кари. 31 жовтня 2017 року він був офіційно укладений під арешт за підозрою в скоєнні 9 вбивств. Психіатрична експертиза, яка тривала понад 5 місяців, визнала маніяка осудним. У вересні 2018 року Сіраісі повністю визнав свою провину в скоєнні зґвалтувань, грабежів і 9 вбивств.


Такахіро більш відомий світові як "вбивця з Twitter". В березні 2017 року його завів власний обліковий запис в Twitter і почав спілкування з молодими дівчатами охочими накласти на себе руки. У серпні того ж року Сіраісі орендував квартиру, щоб приводити туди своїх жертв. Схема, за якою діяв злочинець, завжди була однаковою: через соціальні мережі, найчастіше через Twitter, Такахіро знайомився з дівчиною, яка бажає вчинити самогубство, і пропонував їй свою допомогу в здійсненні її бажання. У деяких випадках він навіть пропонував накласти на себе руки разом.

Після того як жертва погоджувалася зустрітися з маніяком, той заманював її у своє житло, після чого нападав відразу, або пропонував випити разом з ним, попутно підмішуючи в напій великі дози снодійного. Однак результат в обох випадках був один і той же. Трупи вбивця завжди обкрадав, забираючи все цінності та готівкові гроші, після чого розчленовував тіла і ховав останки в будинку.


Сіраісі зв'язувався і з іншими потенційними жертвами. Одна учениця старшої школи, яка, на щастя, уникла смерті, обмінювалася повідомленнями з ним в месенджері Line.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що блогеру, який показав в прямому ефірі смерть подруги, загрожує до 15 років в'язниці, а також про те, що президент Трамп відмовив у помилуванні засудженому на смерть.