Велика мобілізація в Північній Кореї: мільйони солдатів готові до війни

Північна Корея оголосила про масову мобілізацію в країні.

Північна Корея знову демонструє свою військову рішучість, повідомляючи про масову мобілізацію молоді на тлі зростання напруженості на Корейському півострові. За повідомленнями державного агентства KCNA, цього тижня до лав армії нібито приєдналися близько 1,4 мільйона людей.

Заяви про масову мобілізацію з'явилися на тлі загострення конфлікту між Північною та Південною Кореєю. Північна Корея звинувачує Сеул у запуску безпілотників, які нібито розкидали агітаційні листівки проти Пхеньяна. Як наслідок, 9 жовтня Генеральний штаб Корейської народної армії оголосив про операцію Пхеньяна, спрямовану на "повне перекриття доріг та залізниці", що з'єднують КНДР з Південною Кореєю. Згодом північнокорейська сторона підірвала міжкорейські дороги та залізничні лінії на своєму боці кордону, а також надіслала попередження Південній Кореї.

"Молоді люди підписали контракти про вступ до армії та сповнені рішучості боротися у священній війні за знищення ворога зброєю революції. Якщо почнеться війна, Республіка Корея буде стерта з лиця Землі. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню", - повідомили в КНДР.

Заяви про мобілізацію 1,4 мільйона людей для Північної Кореї є типовим явищем. Торік державні ЗМІ повідомляли про 800 тисяч добровольців, які приєдналися до армії для боротьби зі США, а у 2017 році нібито 3,5 мільйона корейців пішли до армії. Однак перевірити такі заяви досить складно, оскільки вони часто залишаються на рівні пропаганди.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, чисельність активних солдатів Північної Кореї становить близько 1,28 мільйона осіб та ще близько 600 тисяч резервістів при населенні КНДР 26 мільйонів людей.

Міністерство оборони Південної Кореї наразі не прокоментувало останні заяви Пхеньяна, однак попередило, що будь-які спроби порушити безпеку населення Республіки Корея можуть призвести до кінця режиму в КНДР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, на якому напрямку Росія може використати північнокорейських військових для війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, як реагуватиме Україна на солдатів КНДР на війні.