Японці обрали головний символ року, що минає

Японці обрали знаком 2020 року ієрогліф «mitsu», який символізує все, що відняла у них пандемія

Письмовий ієрогліф, який викликає в пам'яті все, чого в Японії закликали уникати в цьому році - натовпу, замкнутого простору і тісного контакту з іншими людьми - був визнаний головним лінгвістичним символом країни в 2020 році. Хоча кількість нових випадків зараження недавно досягла рекордного рівня, в Японії спостерігалася відносно невеликий спалах коронавіруса в цілому, і ніколи не застосовувалися суворі обмеження, подібні тим, які спостерігаються в інших країнах світу.

Замість цього жителям настійно рекомендувалося діяти на власний розсуд і уникати ситуацій, описуваних як "mitsu", що означає "щільна, багатолюдна і тісна", щоб обмежити поширення респіраторного захворювання. Заклик до соціального дистанціювання швидко набрав глузливу популярність, а заклик губернатора Токіо надихнув на створення вірусних стрічок манги, техно-реміксів і навіть відеоігор.

Тепер "mitsu" був обраний знаком року в щорічному публічному голосуванні, організованому Японським фондом тестування здібностей кандзі. На це пішло близько 14 відсотків з більш ніж 208 000 голосів. Японські телеканали транслювали подію в прямому ефірі, коли Джейхан Морі, настоятель стародавнього храму Кіємідзу в Кіото, намалював зображення на великій білій панелі просоченим чорнилом пензлем для каліграфії.

Інші претенденти на потрапляння в топ-10 персонажів або ієрогліфів 2020 року було в основному пов'язані з коронавірусом, такими як хвороба, шкода, смерть і мікроби. Головним символом минулого року була "рей", значення якого - "порядок", "гармонія", "краса".

Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії провели успішне випробування буксира з дистанційним управлінням.