Японія розширює режим надзвичайного стану

Причиною розширення зон дії ПП пояснюється швидким поширенням штаму Delta

Міністр, що відповідає за заходи протидії коронавірусу, заявив, що в Японії надзвичайний стан буде введено ще в восьми префектурах. Тепер надзвичайний стан буде діяти в 21 префектурі. Про це повідомляє видання The Japan Times.

Режим надзвичайного стану (ПП) торкнеться префектур Хоккайдо, Міягі, Гіфу, Айті, Міе, Сіга, Окаяма і Хіросіма. Він почне діяти з п'ятниці, 27 серпня, і триватиме до 12 вересня.

Причиною розширення зон дії ПП пояснюється швидким поширенням штаму Delta. Уряд усіма силами намагається взяти під контроль ситуацію з коронавірусу, оскільки жителі країни втомлюються жити в умовах обмежень, а багато компаній ігнорують неодноразові прохання переводити людей на віддалену роботу. У вівторок телекомпанія NHK повідомила про 21 570 нових випадків захворювання та 42 смертельні випадки. Летальність в Японії становить близько 1,2% в порівнянні з 1,7% в США і 2,0% в Великобританії.

В умовах надзвичайного стану передбачена заборона на продаж алкоголю, проведення караоке в ресторанах. Також заклади громадського харчування повинні обмежити роботу до 20:00. Зараз режим надзвичайного стану діє в Токіо, а також в префектурах Ібаракі, Точиги, Гунма, Тіба, Сайтама, Канагава, Сідзуока, Кіото, Осака, Хиого, Фукуока і Окінава.

Нагадаємо, рішенням провести змагання Олімпіади-2020 без глядачів завдало серйозної шкоди готельного бізнесу в Японії. Через зростання захворюваності коронавірусом в Токіо і ряді префектур в липні був введений режим надзвичайної ситуації. Тільки 26 змагань Ігор-2020 пройдуть з уболівальниками, інші 724 - за порожніх трибун.