Стіни Сіднейського оперного театру прикрасили незвичайною підсвіткою

Підсвічування у вигляді маків зробили до Дня пам'яті в країні

Маки підсвітили вітрила Сіднейського оперного театру на світанку 11 листопада, в день, коли Австралія відзначала 102-ту річницю Дня пам'яті. Про це пише Reuters.

Цього дня на світанку, самотній сурмач зіграв, щоб відзначити річницю закінчення Першої світової війни та віддати данину пам'яті тим, хто загинув при виконанні службових обов'язків. Знаряддя замовкли об 11 годині ранку 11 листопада 1918 після більш ніж чотирирічної війни. Після закінчення конфлікту, мак став одним з небагатьох рослин, які росли на безплідних полях битв, і квітка стала символом пам'яті про тих, хто загинув.

Вчора також відбулися служби по всій Австралії, хоча обмеження через COVID-19 не дозволили людям масово вшанувати пам'ять померлих предків.

Прем'єр-міністр Скотт Моррісон поклав вінок на поминальній службі в Канберрі.

Відзначимо, більше 60 000 австралійців загинули і більше 150 000 були поранені, взяті в полон або отруєні газом під час Першої світової війни.

Раніше "Коментарі" писали, що австралійський штат Вікторія побудує найбільший акумулятор у Південній півкулі, щоб посприяти запланованому переходу на поновлювані джерела енергії.