Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Австралії виявили унікальний наскельний малюнок (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії виявили унікальний наскельний малюнок (ФОТО)

На наскальному малюнку був зображений кенгуру

23 лютого 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

Учені з Австралії виявили унікальний малюнок із зображенням кенгуру на скелі в окрузі Кімберлі, що в західній частині країни. Про це інформує видання BBC.

В Австралії виявили унікальний наскельний малюнок (ФОТО)

В Австралії знайшли наскельні малюнки, яким 17 тисяч років - фото: DAMIEN FINCH

Так, за словами джерела, зображенню кенгуру приблизно 17 300 років. Розмір даного творіння становить близько двох метрів. Відомо, що рисунок був зроблений червоною охрою на стелі кам'яного навісу. Фотограф Стен Саманзіс поділився знімками з місця виявлення стародавнього наскельного зображення.

В Австралії виявили унікальний наскельний малюнок (ФОТО) - фото 2

"Ми за допомогою радіовуглецю датували три осиних гнізда, що лежать в основі картини, і три гнізда, побудовані над нею, щоб з упевненістю визначити, що картині від 17 500 до 17 100 років; швидше за все, 17 300 років", — сказав доктор Фінч, геохронологією з Мельбурнського університету.

Один з дослідників відзначив, що між малюнком, на якому зображений кенгуру, і декількома подібними, залишеними аборигенами в інших округах, є якісь подібності.

В Австралії виявили унікальний наскельний малюнок (ФОТО) - фото 3

Він також повідомив, що це зображення дуже схоже на наскельні малюнки, виявлені на острові в Південно-Східній Азії. Однак тим вже понад 40 тисяч років.

Варто відзначити, що в цьому році на острові Сулавесі в Індонезії вченим вдалося виявити найстаріший у світі наскельний малюнок із зображенням тварин — зображення свинки. Відомо, що вік цей малюнок був зроблений 45 000 років тому.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Африці стався спалах смертельно небезпечної хвороби: заражені більше ніж 500 осіб. Також сайт інформував про те, що у Британії ісламісти планували вбити морозивом наслідного принца. Стали відомі подробиці інциденту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини