Білоруські опозиціонери вийшли на зв'язок після дня тиші

Іван Кравцов та Антон Родненков на даний момент перебувають в Києві

Білоруські опозиціонери Іван Кравцов та Антон Родненков вийшли на зв'язок з Києва. Про це повідомляє прес-служба Координаційної ради Білорусі.

За даними прес-служби, Кравцов і Родненков зараз знаходяться в Києві, їх життю і здоров'ю нічого не загрожує. Офіційна причина їх перебування в столиці поки невідома, не виключено, що тут вони ховаються від білоруських спецслужб.

Як раніше повідомляли "Коментарі", на кордоні з Білоруссю була затримана Марія Колесникова , яка разом з Кравцовим і Роднєнкова рухалася в напрямку України. Офіційно невідомо, чому опозиціонерка не змогла потрапити в Україну. За однією з версій, на високій швидкості випала з автомобіля. За попередніми даними, зараз Колесникова перебуває в одному з СІЗО на батьківщині.

Світлана Тихановська, яка зараз також перебуває за межами Білорусі, звернулася до президента країни Олександра Лукашенка з вимогою негайно звільнити Колесникову.

"Марія Колесникова повинна бути звільнена негайно, як і всі раніше затримані члени Координаційної Ради та політв'язні. Завдання Координаційної Ради - бути платформою для переговорів. Іншого рішення немає, і Лукашенко повинен це усвідомити. Не можна тримати народ в заручниках. Викрадаючи людей серед дня, Лукашенко демонструє свою слабкість і страх ", - заявила Тихановська.