Білорусь може воювати з РФ: Лукашенко сказав, коли це станеться

Якщо РФ спробує анексувати Білорусь, то буде війна, заявив Лукашенко

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в російських "високих колах" є ті, хто прагне приєднати Білорусь до складу Росії. Проте Лукашенко застеріг, що така спроба може обернутися війною. Про це він заявив в інтерв'ю російським пропагандистським ЗМІ.

"Ви менші, ми більші, а в нас економіка така, сяка. Ми вам допомагатимемо і далі вступайте до складу Росії". Так питання ставити не можна. Це неможливо та нереалізовано. Боюся навіть сказати, що це війна", - сказав Лукашенко "Известиям".

За словами Лукашенка, інтеграція в рамках Союзної держави дозволяє вибудувати тісніші відносини між Білоруссю та Росією, ніж навіть в унітарній державі, де обидві сторони можуть зберігати самостійність і не мати конфліктів через об'єднання.

Лукашенко також наголосив, що сучасні реалії вимагають від політиків враховувати наслідки своїх рішень, а не діяти за методами минулого.

"Ми можемо вибудувати такі відносини, які будуть тісніші та міцніші, ніж в унітарній державі. І ніхто ні на кого не ображатиметься", - підкреслив так званий президент Білорусі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останніх днів Лукашенко зробив низку резонансних заяв. Зокрема, він підкреслив, що на Заході нібито хочуть, щоб Україна та РФ провели переговори та домовилися про припинення війни. Але, за його словами, цього нібито не хоче президент Володимир Зеленський. Лукашенко, відзначив, що поки що партнери України не можуть безпосередньо відмовляти Зеленському. Він вважає, що на Заході просто прагнуть зберегти обличчя, проте вже розуміють, що незабаром може статися "крах" країни, тож починають підштовхувати Київ до переговорів.