Головна Новини Світ Беларусь Білоруських в'язнів навмисне заражають COVID-19 - Тихановська
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруських в'язнів навмисне заражають COVID-19 - Тихановська

Заарештовані виходять з в'язниць хворими на COVID-19

15 грудня 2020, 08:00
Поділіться публікацією:

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська під час візиту до Берліна заявила, що у білоруських в'язницях цілеспрямовано поширюють коронавірусну інфекцію. Відтак всі політичні в'язні та тимчасово затримані виходять з в'язниць вже хворими на COVID-19.

Білоруських в'язнів навмисне заражають COVID-19 - Тихановська

В білоруських в'язницях поширюють коронавірус - Тихановська. Фото: profile.ru

Опозиціонерка передає інформацію й про те, що ув'язнених людей, які виходили на протести, поліція "мітить" фарбою, а потім знущається  та б'є. Тихановська попросила Німеччину допомогти розслідуванню та справедливому суду, щоб не допустити безкарності силовиків за всі ці злочини. 

Під час зустрічі Тихановська, президент Бундестагу Вольфган Шойбле, віце-президент Бундестагу Клаудія Рот, голова Комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Реттген обговорили можливі дії аби підтримати тих, хто постраждав під час масових протестів.

Пресслужба Тихановської зазначила, що політики висловили свою підтримку народу Білорусі. Німецька влада пообіцяла, якнайшвидше ініціювати процедуру видачі гуманітарних віз Німеччини для білорусів, які постраждали від насильства та реалізувати програми підтримки журналістів, правозахисників, активістів.

Нагадуємо, що стало відомо про розмір заробітної плати Тихановської. Білоруський націонал-демократ Франак Вячорка повідомив, що щомісячна зарплатня опозиціонерки складає 1200 євро. До того ж частина кошів надходить і від меценатів, серед яких присутні білоруські бізнесмени, що підтримують роботу офісу в Вільнюсі.

Також раніше сайт "Коментарі" розповідав, що білорусів вакцинуватимуть російським препаратом від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

15 грудня 2020, 08:49

Бацька сказал - в Беларуси ковида нет и не может быть! Так что, Светка, не выдумывай...


Новини