Чи зможе Білорусь підготувати наступ на Київ: розкрито деталі

Білорусь не зможе організувати наступ на Київ, і маневри на кордоні не мають до цього жодного стосунку

Протягом минулого тижня почали регулярно з'являтись повідомлення про концентрацію на кордоні з Україною підрозділів армії Білорусі. Причому нібито техніка цих підрозділів була маркована якоюсь літерою “B”. Чи то латинською, чи то від слова “Belarus”, чи то кириличною від слова “Вітя”, чи й взагалі – ПВК “Bагнер”, зазначає військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, масла у вогонь додали в МЗС України, які видали попередження офіційному Мінську про недопущення провокацій та актів агресії, хоча насправді це була звичайна, рутинна робота міністерства. Просто, каже Коваленко, якась країна, особливо не дружньо налаштована до України, перекинула до кордону додаткові підрозділи – міністерство має реагувати.

"От тільки наші панікери це сприйняли не зрозумій як, але тільки не так, як слід", - зазначив експерт.

Він нагадав, що вчора “Беларускі Гаюн” зазначив, що фото техніки з “B” не мають відношення до угруповання ЗС РБ в українському прикордонні. Переважна більшість техніки належить 6-й механізованій бригаді (в/ч 05733, Гродно). У серпні на полігоні "Гозький" та ділянках місцевості у Гродненській області із бригадою проводилися тактичні навчання.

"Почну з найголовнішого – ознак формування на території Білорусі ударного угруповання не спостерігається. По всій протяжності кордону України та РБ, а це 1084 км, якщо хтось забув, розміщено з боку близько 3 тисяч осіб, які складаються з 5 батальйонів та 3 підрозділів до роти", - повідомив Коваленко.

За його словами, таким складом просто неможливо йти "у похід на Київ".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що на кордоні Білорусі з Україною з'явилася техніка з новим маркуванням.