Головна Новини Світ Беларусь ЄС не визнав Лукашенко "легітимним" президентом Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС не визнав Лукашенко "легітимним" президентом Білорусі

За словами Жозепа Борелль, питання санкцій по відношенню до офіційних осіб Білорусі повинно бути розглянуто главами держав і урядів у Європейській раді пізніше на цьому тижні

21 вересня 2020, 18:32
Поділіться публікацією:

Глави МЗС 27 країн — членів Євросоюзу не змогли прийти до спільного знаменника в санкціях проти офіційних осіб Білорусі. Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Боррель.

ЄС не визнав Лукашенко "легітимним" президентом Білорусі

Фото: Christian Lutz / AP

"Затвердити санкції було неможливо сьогодні, адже не було досягнуто одностайності. Це питання має бути розглянуто главами держав і урядів у Європейській раді пізніше на цьому тижні", — підкреслив дипломат сьогодні, 21 вересня, на прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС в Брюсселі.

Боррель заявив, що Євросоюз не має наміру втручатися у внутрішні справи Білорусі, але наполягає на діалозі влади і народу і закликає до проведення відкритих виборів, таким чином не визнаючи легітимність Олександра Лукашенка як президента держави.

"Всі ми не визнаємо легітимність Лукашенко за підсумками процесу, який ми вважаємо сфальсифікованим. Ми вважаємо ці вибори сфальсифікованими і не визнаємо їх результат", — підкреслив Боррель.

Раніше "Коментарі" писали про те, що глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив про припинення контактів Києва з офіційним Мінськом. Експерти оцінили цю реакцію, а також розповіли, до чого може привести протистояння між Києвом і Мінськом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини