Євросоюз розглядає можливість введення санкцій проти Білорусі

В ЄС розповіли, коли визнають легітимними вибори в Білорусі

Європейський союз не визнає вибори в Білорусі вільними або справедливими, а також вивчає можливість введення санкцій відносно відповідальних за насильство з боку силовиків. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає "РБК-Україна".

За його словами, білоруська влада використовує диспропорційне і неприйнятне насильство. В ЄС засуджують дії білоруської влади в цій ситуації. Також Борель заявив, що Євросоюз перегляне відносини з Білоруссю, що може включати, в тому числі прийняття адресних заходів проти відповідальних за насильство і фальсифікацію результатів виборів.

Також в ЄС закликають білоруську владу почати діалог з громадськістю, щоб уникнути погіршення ситуації в країні. Жозеп Борель зазначив, що ЄС буде підтримувати Білорусь, якщо це буде демократична, незалежна, суверенна, процвітаюча і стабільна країна.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні у Верховній Раді України було зареєстровано постанову про невизнання результатів виборів у Білорусі, згідно з якими Олександр Лукашенко став абсолютним лідером і новообраним президентом.