Коли Лукашенко втратить легітимність: в штабі Тихановської назвали дату

Лукашенко втратить свої повноваження, як тільки закінчиться його поточний президентський термін, - штаб Тихановської

Президент Олександр Лукашенко втратить свої повноваження вже 10 вересня. Про це заявила в ефірі телеканалу "Україна 24" Анна Красуліна, представник штабу Світлани Тихановської, яка була суперницею чинного президента на виборах. Після цієї дати Лукашенка вважатимуть нелегітимним.

Саме 10 вересня добігає кінця поточний президентський термін Лукашенка. Оскільки багато країн відмовляються визнавати результати виборів в Білорусі, а серед них Канада та Ірландія, політик може стати для них нелегітимним головою держави.

Сам Лукашенко раніше заявив, що ніяких перевиборів в країні проводити ніхто не буде. Це, до речі, одна з головних вимог протестувальників. А значить він має намір знову передати офіційно владу самому собі.

Перерахувати голоси на виборах, що минули, теж вже нереально, впевнені в штабі опозиціонерки Тихановської.

"Влада повинна бути мирно передана народу. Він переміг. Це очевидно. На Заході всі говорять про те, що реальних виборів в Білорусі не було. 10 вересня легітимність Лукашенко скаже всім "привіт". Перерахувати голоси та бюлетені вже неможливо. Є докази, що їх спалювали в котельнях. Більше як тиждень протоколи були в руках ЦВК. Ні про який перерахунок не може бути й мови", - сказала Красуліна.

Опозиціонерка упевнена, що протестувальники мають продовжувати страйки.

"Потрібно від мирного протесту переходити до серйозних заходів. Я говорю про страйки. Для режиму це найболючіше місце. І страйки поширюються", - сказала представниця штабу Тихановської.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Білорусі збирають гроші для робітників, яких звільнили під час страйків.