Головна Новини Світ Беларусь Литва надає політичний притулок для громадян Білорусі: пропозицією скористувались понад 200 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва надає політичний притулок для громадян Білорусі: пропозицією скористувались понад 200 осіб

За інформацією МВС країни, 205 громадян Білорусі отримали дозвіл на в'їзд до Литовської Республіки з особливими гуманітарними цілями, з них 54 особи вже знаходяться в країні

14 вересня 2020, 23:29
Поділіться публікацією:

Дозвіл на в’їзд і перебування в Литві отримали понад дві сотні громадян Білорусі. Про це інформує литовське МВС.

Литва надає політичний притулок для громадян Білорусі: пропозицією скористувались понад 200 осіб

Джерело: leesider.livejournal.com

В повідомленні йдеться, що 205 громадян Білорусі отримали дозвіл на в'їзд до Литовської Республіки з особливими гуманітарними цілями, з них 54 особи вже знаходяться в країні. Підкреслюється, що розпорядження для цього були надані міністром внутрішніх справ Рітою Тамашунене.

За інформацією прес-служби відомства, такі дозволи видаються після процедури погодження з Міністерства закордонних справ про прибуття іноземця в Литву з особливих гуманітарних причин, наприклад, через сформовані політичні обставини або інші загрози.

"Коли почалися масові протести в сусідній країні, ми негайно підготували план заходів і, як і раніше, уважно стежимо за політичною ситуацією в Білорусі. Ми готові і надалі допомагати громадянам Білорусі, які потребують захисту в зв'язку з погрозами і політичними обставинами, з якими вони стикаються", — пояснює Тамашунене.

МВС Литви нагадує про порядок дій у випадку, якщо громадяни Білорусі бажають в'їхати до Литовської Республіки з особливих гуманітарних причин. В цьому випадку вони мають звернутися до Посольства Литовської Республіки в Білорусі для видачі шенгенської візи і надати інформацію, яка підтверджує особливі гуманітарні причини. Крім іншого, громадяни Білорусі можуть приїхати до Литовської Республіки та подати заяву про надання притулку, якщо вони відчувають, що їх переслідують, або існує реальна загроза їхній безпеці та життю.

Відомо, що в Литву надійшло вже таких 16 клопотань від громадян Білорусі. Іноземці можуть звертатися щодо надання притулку в пункті пропуску через кордон до співробітників Державної прикордонної служби або Департаменту міграції. Після розгляду клопотання про надання притулку надається або статус біженця, або додатковий захист і видається дозвіл на проживання в Литовській Республіці.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна "заморозила" дипломатичні контакти з Білоруссю.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини