Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заявив про втручання інших країн в справи Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив про втручання інших країн в справи Білорусі

За словами Президента Білорусі, найбільше на державу тиснуть Польща та країни Балтії

3 грудня 2020, 10:25
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко під час засідання учасників організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) повідомив, що низка країн втручається в державні справи Білорусі.

Лукашенко заявив про втручання інших країн в справи Білорусі

Лукашенко заявив про втручання інших країн в справи Білорусі

Засідання членів Ташкентського договору відбулося в середу. Там був присутній і Президент Росії Володимир Путін.

Лукашенко пожалівся, що інші країни, зокрема європейські, прямо пропонують змінити владу та устрій Білорусі. В інакшому випадку країні загрожуватимуть санкції, які вплинуть на економіку та інфраструктуру.

Глава Білорусі називає таке втручання цинічним. Він виокремив кілька держав, які тиснуть на країну найбільше. Серед них Польща та країни Балтії.

За його словами, держави це роблять, аби підвищити власну значущість в Євросоюзі. Також Лукашенко наголосив на необхідності тісної співпраці країн-учасниць Ташкентського договору.

“Світ не буде таким, яким він був рік або два роки тому, а вже тим більше яким ми його собі уявляли... ОДКБ повинна показати своє вміння інтенсивно, надійно працювати в політичному, військовому, інформаційному вимірах”, — сказав Лукашенко.

Представник Росії — Володимир Путін заявив, що РФ також стурбована тим, що інші країни втручаються в Білорусь та заявив, що кожен народ має право самостійно розібратися з внутрішніми справами.

Нагадаємо, що ОДКБ — це військово-політична міжнародна організація, до якої входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та Вірменія.

Організація позиціює себе "як головний міждержавний інструмент, покликаний протистояти регіональним викликам і загрозам військово-політичного і військово-стратегічного характеру, включаючи боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин".

Сайт “Коментарі” також повідомляє, що раніше Лукашенко заявив, що НАТО планує захопити західну Білорусь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини