Лукашенко хоче армію, як в Україні – розпорядився створити "народне ополчення"

Білоруський диктатор вирішив зміцнити армію

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив створити у країні "народне ополчення". Як передає портал "Коментарі", про це розповів міністр оборони Білорусі Віктор Хренін. Відповідне відео було опубліковано інформаційним порталом Міноборони країни.

Віктор Хренін прозвітував, що для виконання наказу Лукашенка є все необхідне – люди та озброєння. Єдине, що ще потрібно зробити – це провести роботу з губернаторами і врегулювати це питання на законодавчому рівні.

У Міноборони Білорусі вважають, що якщо завдання вдасться реалізувати, тоді лави захисників Білорусі суттєво розширяться. Також у Білорусі зазначили, що "народне ополчення" створюється не для того, щоб комусь загрожувати, а для того, щоб гарантувати самим білорусам мирне життя та безпеку, особливо з огляду на події, що відбуваються в Україні.

Варто зазначити, що під час повномасштабної російсько-української війни чудово зарекомендували себе загони територіальної оборони, які були створені в Україні. Багато в чому наступ російських військ захлеснувся саме завдяки ТРО. Через деякий час спочатку в РФ заявили про те, що теж створюватимуть подібні загони. А тепер і Білорусі заявили про готовність піти таким шляхом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна в Україні серйозно затягується: у ГУР змінили прогноз. Шансів ще менше, що військові дії закінчаться до кінця літа, причина в амбіціях Путіна.