Лукашенко намалював НАТО свої "червоні лінії" та пригрозив ядерним ударом

Лукашенко заявив, що як тільки країни НАТО нападуть на Білорусь Мінськ застосує ядерну зброю

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, у якому разі може бути застосована ядерна зброя.

"Я говорив, що напад на Білорусь - це третя світова війна. Дякую, нещодавно Путін це підтвердив, вносячи поправки до ядерної доктрини, що напад на Росію та Білорусь - ми застосовуємо ядерну зброю. Він підтвердив мої слова. У цьому суть була моєї заяви", – заявив Лукашенко.

За його словами, як тільки хтось із країн НАТО нападе на Білорусь, то Мінськ застосує ядерну зброю.

"І Росія за нас втягується", - сказав Лукашенко.

При цьому він визнав, що якщо РФ чи Білорусь застосують ядерну зброю, то буде відповідь.

"Ми застосуємо ядерну зброю - нам можуть відповісти. І щодо Росії в тому числі. Тому Росія весь арсенал застосує. А це вже світова війна. Цього не хоче і Захід. Вони до цього не готові. Але ми їм відверто говоримо: червона лінія - це державний кордон. Наступили на нього - відповідь буде миттєвою. Ми до цього готуємося.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що після того, як президент Володимир Зеленський поїхав до США, щоб представити свій план перемоги, диктатор Путін заявив про зміну ядерної доктрини РФ і пригрозив Україні та її союзникам ядерними ударами. На думку експертів, така заява була зроблена саме для того, щоб налякати Байдена, і він відмовився давати Україні дозвіл бити по Росії. Крім того, розвідка США заявила, що якщо США та їхні союзники дозволять Україні здійснювати далекобійні удари по території РФ, Кремль може вдатися до більш жорстких дій у відповідь.