Лукашенко розповів, чи готовий Зеленський нарешті домовитися з РФ про мир

Лукашенко заявив, що Зеленський навіть слухати не хоче, щоб домовлятися з Росією про мир в Україні

Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко вкотре заявив про те, що війну в Україні треба припиняти та домовлятися про мир.

При цьому він натякнув на те, що українці забудуть усі ті звірства, які росіяни чинили в країні, мовляв, білоруси нормально спілкуються з німцями.

"Є певні межі, рамки. Нам треба домовитися з українцями, треба зупинити цю війну. Слухайте, яка війна була Друга світова та Велика Вітчизняна. Білорусь взагалі знищили. І ми начебто вже, ваше покоління, навіть моє, з німцями нормально розмовляли. є пам'ять людська, яка б вона не була, все-таки відшліфовує ці рани. Точнісінько так і з українцями. Тільки далі не треба заходити тут. І так уже натворили вище даху. Треба домовлятись. Це моя тверда позиція", - заявив Лукашенко.

При цьому він стверджує, що президент Володимир Зеленський не хоче домовлятися із РФ про мир.

"І ми з українцями теж, я відкрито сказав, підтримуємо по певних каналах контакти. З росіянами ви бачите наші стосунки. І ми намагаємося на цих контактах, щоб нормально було. Зеленський поки що цього не чує і слухати не хоче. Чому? Тому що американці їх штовхають до цієї війни", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що останнім часом Китай та Бразилія активізувалися з просуванням свого так званого мирного плану щодо України, який передбачає заморожування війни в Україні. При цьому експерти звертають увагу на те, що цей план не передбачає жодних гарантій безпеки для України. Тобто Росія будь-якої миті може знову розпочати війну проти нашої держави.