Лукашенко знову скаржиться на Україну: що сталося

Лукашенко розповів голові МАГАТЕ, що Україна поширює неправдиву інформацію про те, що Білорусь та Росія збираються захоплювати Чорнобильську атомну електростанцію

Військові Білорусі та Росії не збираються захоплювати Чорнобильську атомну електростанцію. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на зустрічі з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі зробив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Зокрема, Лукашенко заявив, що не розуміє, навіщо Україна поширює начебто неправдиві новини на цю тему.

"Ми на різні авантюри не кидаємося. Я говорю це у зв'язку з тим, що останнім часом наші українські "товариші" та "друзі" у ЗМІ багато місця приділяють Чорнобильській атомній станції", – обурився диктатор.

Олександр Лукашенко висловив подив тим, що може лежати в основі подібних фейків, і нагадав, що Білорусь і так "натерпілася від того, що сталося після вибуху цієї атомної станції, яку "ми не будували, ми не обслуговували та не підривали", при цьому "основне лихо" лягло на чверть білоруської території, і республіка досі бореться із наслідками катастрофи.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олександр Лукашенко заявив, що нібито підтримує канали зв'язку з Україною, але президент Володимир Зеленський його не чує. Про це пише білоруське держвидання "Белта", цитуючи слова Олександра Лукашенка.

Виступаючи перед студентами одного з білоруських вишів, самопроголошений президент розповідав про необхідність проведення переговорів з Україною для припинення війни.

"Ми з українцями теж, я відкрито сказав, підтримуємо по певних каналах контакти. З росіянами ви бачите наші стосунки. І ми намагаємося на цих контактах, щоби нормально було", – зазначив білоруський диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, у якому разі може бути застосована ядерна зброя.