Головна Новини Світ Беларусь Повторні вибори в Білорусі: опозиція розповіла, чи допустить участь Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Повторні вибори в Білорусі: опозиція розповіла, чи допустить участь Лукашенка

В опозиції кажуть, що нове голосування в Білорусі має бути проведено в найкоротші терміни, однак з оновленим складом ЦВК

20 серпня 2020, 13:29
Поділіться публікацією:

Білоруська опозиція в розпал мітингів і страйків у всіх містах буде домагатися повторних президентських виборів. Як заявила "Інтерфаксу" член Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова, нове голосування повинно бути проведено в найкоротші терміни, однак з оновленим складом ЦВК.

Повторні вибори в Білорусі: опозиція розповіла, чи допустить участь Лукашенка

За словами Колесникової, перешкод для участі у всенародному голосуванні Олександра Лукашенка вони не бачать.

"Ми бачимо, що, навіть володіючи адміністративним ресурсом, навіть з грубими фальсифікаціями, він програв. Ми виходимо з того, що кожен громадянин Білорусі повинен мати право на участь у виборах, ніяких перешкод тут бути не повинно. Але ми не віримо, що Лукашенко на це піде", — сказала вона.

Як раніше повідомляли "Коментарі", глава Бундестагу Вольфганг Шойбле заявив про те, що новообраний білоруський президент Олександр Лукашенко повинен відмовитися від застосування жорстких фізичних заходів під час мирних протестів. Шойбле переконаний: влади Лукашенка більше не буде. За його словами, коли диктатору приходить кінець, краще знайти спосіб відмовитися від подальшого насильства. Тим часом Лукашенко також зробив заяву, зажадавши, щоб  Захід не проплачував мітинги в його країні та обіцяв "вжити заходів" щодо протестувальників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини