Головна Новини Світ Беларусь Правозахисники назвали приблизну кількість загиблих під час протестів у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Правозахисники назвали приблизну кількість загиблих під час протестів у Білорусі

За попередніми даними, мінімум п'ять чоловік загинуло

17 серпня 2020, 20:45 comments1203
Поділіться публікацією:

За даними суспільно-освітнього об'єднання Звяно, мінімум п'ять жителів Білорусі загинули і сім знаходяться в критичному стані за перший тиждень протесту. Такі статистичні дані наводить "Радіо Свобода. Білорусь".

Правозахисники назвали приблизну кількість загиблих під час протестів у Білорусі

Звіт підготовлений на підставі даних, отриманих з сьомого серпня по чотирнадцяте. Таким чином, за останні кілька днів ці цифри могли збільшитися.

Як повідомили активісти Звяни, в мінських лікарнях перебувають 120 осіб і було опитано 30 постраждалих, які отримали травми різного ступеня тяжкості.

Раніше "Коментарі" дізналися у експертів, як на Україні позначаться мітинги в Білорусі.

Експерт Українського інституту політики (УІП) Валентин Гайдай вважає, що не варто говорити про те, що Білорусь здають Росії.

"Те, що після чергової сварки Мінськ і Москва знову повернулися до конструктиву — це цілком логічно. Не забувайте, що Росія і Білорусь союзники і складаються в ряді спільних економічних та військово-політичних об'єднаннях. Розірвати це тісна співпраця непросто. Заходу нічого запропонувати Лукашенко, тому, цілком природно, що він знову повернувся в сторону Росії і повернення "вагнеровцев" — кращий тому доказ ", — говорить експерт УИП.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини