Репетиція любові до Лукашенка: як мітингувальників вчили підтримувати президента - ВІДЕО

Наймасштабніший мітинг на підтримку Олександра Лукашенка зібрали на вихідних на головній площі білоруської столиці

Білорусів, які вийшли на підтримку Олександра Лукашенка, перед цим вчили правильно "любити" президента. Відео, де мітингувальники синхронно розучують гасла, потрапило в мережу. Про це пише в Telegram портал TUT.By.

Дія відбувається прямо в автобусі. Судячи з усього, на ньому мітингувальників підвозили до місця зустрічі. Координатор вчить людей кричати голосно і синхронно. Серед гасел, які повинні запам'ятати активісти, звучать такі: "Батька, вперед, з тобою народ!", "Білорусь - це ми!", "Батька, батьківщина, Білорусь!".

Контролює процес жінка, яка стоїть посеред автобуса. Вона вигукує лозунг, після чого просить пасажирів повторити його кілька разів.

Також на кадрах видно, що людям роздали зелені та червоні повітряні кульки - кольорів державного прапора Білорусі.


Куди саме прямував автобус з мітингувальниками, під відео не вказано. Найбільша акція на підтримку чинного президента Білорусі відбулася в неділю, 16 серпня, в Мінську. На ній зібралося близько 10 тисяч осіб. Однак учора локальні мітинги на підтримку влади відбулися і в деяких інших білоруських містах, зокрема, в Могильові та Гомелі.

Нагадаємо, що протести в Білорусі почалися після оголошення результатів президентських виборів. Люди не вірять в перемогу Лукашенка, звинувачують його у фальсифікаціях і вимагають відставки.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що білоруси оголосили загальнодержавний страйк.