Головна Новини Світ Беларусь Сейм Литви визнав Тихановську національно обраним президентом Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Сейм Литви визнав Тихановську національно обраним президентом Білорусі

Таке рішення члени Литовського уряду підтримали одностайно

10 вересня 2020, 22:05 comments1611
Поділіться публікацією:

Уряд Литви сьогодні, 10 вересня, визнав білоруську опозиціонерку Світлану Тихановську національно обраним лідером Білорусі, а Олександра Лукашенка назвав "нелегітимним". Про це Сейм Литви інформує в своєму рішенні.

Сейм Литви визнав Тихановську національно обраним президентом Білорусі

Фото: Сергій Гапон / AFP

Авторами законопроекту виступили міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус і спікер парламенту Вікторас Пранцкеціс. Прийняття документу підтримали всі члени Сейму Литви – 91 особа.

Також, окрім ухваленого рішення сейм Литви закликав міжнародну спільноту звернути увагу на політичну кризу в Білорусі і превентивно відреагувати на дії офіційного Кремля, який намагається призначити вигідного йому політичного лідера країни.

Відомо, що в Білорусі вже понад місяць з дня президентських виборів опозиційно налаштовані люди протестують проти оголошеної перемоги чинного президента Олександра Лукашенка на шостий термін поспіль. Правоохоронці вдаються до репресій проти ініціаторів і учасників демонстрацій. Опозиція не визнала результатів виборів, головна опонентка Лукашенка Світлана Тихановська змушена була покинути країну через тиск на неї.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна "заморозила" дипломатичні контакти з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини