Росія намагається налагодити виробництво іранських дронів у сусідній країні

Білорусь може стати виробничою базою для іранських дронів, які виготовлятимуть на замовлення Росії.

Росіяни розглядають Білорусь як можливу базу для виробництва безпілотних літальних апаратів, що будуть подібні до іранських дронів Shahed. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру національного спротиву.

Згідно з отриманою інформацією від білоруського підпілля у країну, яка знаходиться під контролем Лукашенка відправилась делегація з представників ФСБ, КГБ, іранських інженерів. Вони відвідали "Гомельський радіозавод", де обговорили можливість налагодження системного виробництва безпілотників-камікадзе.

Раніше на цьому заводі проводилась доукомплектація іранських безпілотників.

"Відповідний розвиток подій вказує на те, що Росія продовжує поширювати свій контроль на оборонний сектор Білорусі", - повідомляє Центр національного спротиву.

Повноцінне виробництво іранських дронів у Білорусі допоможе РФ спростити та розв'язати логістичні проблеми, які виникають під час транспортування безпілотників з Ірану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль готує провокацію на території Росії для дискредитації ЗСУ. Згідно з інформацією Центру українського спротиву росіяни заволоділи формою військових України та можуть вчиняти терористичні акти в РФ. Українська розвідка розповіла можливі російські провокації на 9 травня.

Також "Коментарі" писали що сім країн потрапили в ганебний список королівської родини, зокрема і Російська Федерація та Білорусь. Представники цих держав не отримали запрошення на коронацію нового короля Чарльза ІІІ, яка пройшла 6 травня.