Головна Новини Світ Беларусь Стало відомо скільки платять Тихановській
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо скільки платять Тихановській

Тихановська отримує зарплату від Литви та матеріальну підтримку від меценатів

14 грудня 2020, 08:05 comments1687
Поділіться публікацією:

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська та представники її штабу у Литві отримують щомісячну заробітну платню. Інформацію про кошти надав білоруський націонал-демократ Франак Вячорка в інтерв'ю для видання Kyky. Зараз він обіймає посаду радника Тихановської.

Стало відомо скільки платять Тихановській

Стало відомо зарплатню Тихановської. Фото: rbk

За його словами щомісячна зарплатня опозиціонерки складає 1200 євро. До того ж частина кошів надходить і від меценатів, серед яких присутні білоруські бізнесмени, які підтримують роботу офісу в Вільнюсі.

Також Франак Вячорка заявив, що кошти почали виплачувати нещодавно. Раніше весь штаб працював без будь-якої матеріальної підтримки.

Окрім того, квартиру та охорону Тихановській також надає Литва. Оплата закордонних візитів натомість спонсорується тими країнами, які приймають білоруську опозиціонерку.

Нагадаємо, що Тихановська живе в Литві з серпня. Туди вона поїхала після виборів президента Білорусі.

Натомість білоруський політолог Олександр Шпаковський переконує, що Захід такому перебуванню не радий, тож Тихановську можуть відправити додому в будь-який момент.

Нагадаємо, що на протести 6 грудня силовики вивели службових собак проти білорусів.

Також сайт "Коментарі" повідомляв раніше, що глава Білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін наклав на президента Білорусі анафему та відлучив його від церкви. Святослав Логін заявив, що церква не могла пройти осторонь протестів та загальної ситуації в Білорусі. Архієпископ розповів, що вони днями моляться як за живих білорусів, так і за мертвих. Масові протести духовенство називає недаремними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Вольдемар Сираковски

14 грудня 2020, 12:28

Недолго птичка щебетала.... капец приснился как всегда. Маладец бацька, что тут скажешь-маладец! Слава ОМОНу


Новини