Головна Новини Світ Беларусь Світлана Тихановська стала злочинцем на території Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Світлана Тихановська стала злочинцем на території Білорусі

Тихановська, Колесникова та учасники президії Координаційної ради стали фігурантами справ про створення екстремістського формування і захоплення влади

22 грудня 2020, 08:55
Поділіться публікацією:

Лідера білоруської опозиції Світлану Тихановську, активістку Марію Колесникову та учасників президії Координаційної ради звинуватили у створенні екстремістського формування і захоплення влади. Про це сповістила Генпрокуратура Білорусі.

Світлана Тихановська стала злочинцем на території Білорусі

Тихановську звинуватили у захопленні влади. Фото: РБК

Офіційно проти них вже відкрито справу. Зазначається, що "екстремісти" хотіли відібрати владу незаконним та неконституційним шляхом.

Рішення було прийнято й на підставі частини 3 статі 361 та частини 1 статі 361-1 Кримінального кодексу Білорусі, в яких йдеться про покарання за заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці країни.

За статтею 361 Кримінального кодексу Білорусі Тихановській та учасникам ради може загрожувати до 5 років ув'язнення.

Нагадаємо, що раніше опозиціонерка Світлана Тихановська офіційно заявила, що готова очолити Білорусь в перехідний період. Політик повідомила, що згодом в країні зможе розпочатися етап діалогу та перемовин. Вона заявляє, що опозиційні сили вже розробили концепцію проведення нових виборів та проект Конституційної реформи.

Також Тихановська під час візиту до Берліна заявила, що у білоруських в'язницях цілеспрямовано поширюють коронавірусну інфекцію. Відтак всі політичні в'язні та тимчасово затримані виходять з в'язниць вже хворими на COVID-19. Опозиціонерка передає інформацію й про те, що ув'язнених людей, які виходили на протести, поліція "мітить" фарбою, а потім знущається та б'є. Тихановська попросила Німеччину допомогти розслідуванню та справедливому суду, щоб не допустити безкарності силовиків за всі ці злочини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини