Таємничі рейси до Мінська: у столиці Білорусі приземлились чотири пасажирські літаки

Чотири пасажирські літаки вилетіли з трьох країн та практично одночасно приземлились у Мінську. Що за цим може стояти.

Згідно з даними ресурсу відстежування польотів Flightradar24, 17 серпня чотири літаки маловідомій та загадковій компанії Magic Air приземлились у Мінську. Пасажирські літаки прибули до Білорусі з різних міст: Каїра, Стамбула та Маскату, де вони зберігалися тривалий час.

Авіакомпанія Magic Air у жовтні 2023 року отримала свій перший літак – 19 річний Airbus A320 із серійним номером 2600. Через місяць компанія змогла заволодіти ще трьома 21-річними літаками Airbus A330-200 (серійні номери 491, 509 і 525).

Однак, як інформує ресурс aeroTelegraph, авіакомпанія Magic Air після отримання ліцензії не здійснювала жодних авіарейсів в Гані, а куплені літаки залишились на стоянках в аеропортах трьох країн Туреччині, Єгипті та Оману. Лише минулого тижня усі літаки залишили свої місця збереження та були відправлені до одного міста – у Мінськ.

Чому ці пасажирські літаки опинилися в Мінську і для кого вони призначені, наразі залишається невідомим. Однак ресурс aeroTelegraph вважає, що їх новим власником може стати одна з російських авіакомпаній. Поставки літаків російським авіакомпаніям фактично заборонені, а дивний об’їзд через таємничу авіакомпанію в Гамбії міг бути хитрістю, щоб уникнути санкції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дивний політ літака турецької авіакомпанії Turkish Airlines з росіянами на борту, який ледь не залетів на територію України.

Також "Коментарі" писали про інцидент над Балтійським морем, де польські винищувачі перехопили російський розвідувальний літак.