Головна Новини Світ Беларусь Тихановська хоче провести вибори у Білорусі: коли саме вони відбудуться
commentss НОВИНИ Всі новини

Тихановська хоче провести вибори у Білорусі: коли саме вони відбудуться

Тихановська просить ОБСЄ допомогти Білорусі в проведенні демократичних та чесних виборів

19 січня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Опозиційний лідер Світлана Тихановська поділилася своїми намірами щодо проведення виборів в Білорусі. Опозиціонерка та її команда має намір провести голосування за 45 днів. Дану інформацію повідомили в пресслужбі Тихановської.

Тихановська хоче провести вибори у Білорусі: коли саме вони відбудуться

Світлана Тихановська хоче провести нові вибори в Білорусі. Фото: openmedia.io

Проте згідно з повідомленням, команда білоруського лідера потребує допомоги. Тому Тихановська запропонувала ОБСЄ взяти на себе організацію діалогу з вирішення кризи в Білорусі.

За її словами тільки ця організація зможе допомогти створити по-справжньому чесні та незалежні вибори.

Про готовність Тихановської очолити країну стало відомо ще з грудня. Тоді вона записала відеозвернення, де впевнено відповіла, що готова стати главою держави.

Окрім того, під час зустрічі Тихановської з послами ОБСЄ, було обговорено низку питань, серед яких — безпечне повернення білоруської опозиції до рідної країни.

Нагадаємо, що Світлана Тихановська та учасники президії Координаційної ради стали злочинцями на території Білорусі. Їх звинуватили у створенні екстремістського формування і захоплення влади.

Офіційно проти них вже відкрито справу. Зазначається, що "екстремісти" хотіли відібрати владу незаконним та неконституційним шляхом. За статтею 361 Кримінального кодексу Білорусі Тихановській та учасникам ради може загрожувати до 5 років ув'язнення.

Також раніше сайт "Коментарі" розповідав, що лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська та представники її штабу у Литві отримують щомісячну заробітну платню. Окрім того, матеріальна підтримка надходить і від білоруських меценатів. Скільки отримує Тихановська, читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини