У Мінську люди вийшли на протест після смерті хлопця, якого побили силовики (відео)

Білоруські активісти вшанували хлопця хвилиною мовчання на "Площі Змін" у Мінську

Білоруські протестувальники вийшли на вулиці столиці після того, як в лікарні помер хлопець, якого напередодні побили силовики.

Сьогодні, 12 листопада, на "Площі Змін" зібралися жителі Мінська, щоб вшанувати пам'ять загиблого Романа Бондаренка. Протестуючі з ліхтариками вигукують гасла "Трибунал" та "Не забудемо, не пробачимо".

Білоруські активісти вшанували хлопця хвилиною мовчання та запалили свічки та розвішали світлини загиблого з червоно-білими прапорами на площі. Ті хто не змогли долучитися до протесту, запалили свічки у своїх домівках.


Автомобілісти в пам'ять про хлопця почали синхронно сигналити зі своїх автівок.


Роман Бондаренко, якого напередодні жорстоко побили місцеві силовики, помер 12 листопада.

Напередодні невідомі почали зривати червоно-білі стрічки у дворі хлопця. Бондаренко це помітив, після чого зав’язалася суперечка. Білоруські міліціонери забрали хлопця до відділку, де очевидно нанесли важких травм.

У лікарні у хлопця зафіксували травми несумісні з життям. У МВС Білорусі ж заявили, що Роман Бондаренко помер в результаті бійки та що правоохоронці тут ні до чого.


Протестувальники повідомляють з місця події, що Очевидці повідомили, що до "Площі Змін" прямують силовики.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за допомогою за допомогою водометів і світлошумових гранат силовики розганяли протести в Мінську.