Головна Новини Світ Беларусь Закриті для спілкування: МЗС Білорусі відхилило запит про візит до країни глав МЗС країн Балтії
commentss НОВИНИ Всі новини

Закриті для спілкування: МЗС Білорусі відхилило запит про візит до країни глав МЗС країн Балтії

За думкою глави естонського уряду Юрі Ратаса, уряд Білорусі вибрав невірний шлях для врегулювання політичної кризи в країні, ігноруючи будь-які міжнародні контакти

27 серпня 2020, 19:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністри і міністри закордонних справ країн Прибалтики планували візит до Мінська, щоб зустрітися з представниками влади та опозиції для врегулювання політичної кризи в країні. Але канцелярія уряду і МЗС Білорусі відмовили їм у візиті – про це заявив в інтерв’ю ERR глава естонського уряду Юрі Ратас.

Закриті для спілкування: МЗС Білорусі відхилило запит про візит до країни глав МЗС країн Балтії

Фото: Белорусский политринг

За його словами, 20 серпня міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу зателефонував своєму білоруському колезі Володимиру Макею і запитав про  можливість для візиту до Білорусі. Також з канцелярією уряду Білорусі зв'язалися і з Талліна.

"Так, моєю пропозицією було організувати поїздку трьох прем'єр-міністрів і трьох міністрів закордонних справ. Ми зв'язалися з МЗС та канцелярією уряду Білорусі. І нам прийшла відповідь, як і всім іншим керівникам країн Євросоюзу, що контактувати з офіційного Мінська з нами не бажають", — розповів Ратас.

"Не думаю, що білоруська влада сьогодні йде правильним шляхом, ігноруючи будь-які міжнародні контакти. Щоб знайти вихід з ситуації, що склалася, як раз і потрібне спілкування на міжнародному рівні", — додав дипломат.

Також Ратас підкреслив, що зустрічі з Олександром Лукашенко керівники балтійських урядів не планували.

Раніше "Комментарі" писали про те, що бойовиків НЗФ з окупованих територій відправляють до Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини