Головна Новини Світ Канада Екс-астронавт став новим главою МЗС Канади
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-астронавт став новим главою МЗС Канади

Займав до справжнього моменту пост глави МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань тепер займе посаду міністра інновацій, науки і промисловості

12 січня 2021, 20:40
Поділіться публікацією:

В уряді Канади відбулися кадрові перестановки. Як повідомляє CBC, після кадрових перестановок Міністерство закордонних справ Канади очолив колишній астронавт.

Екс-астронавт став новим главою МЗС Канади

Марк Гарно. Фото: express-k.kz

Кадрові зміни в уряді Джастіна Трюдо оголосили сьогодні.

"Марк Гарно, який був міністром транспорту, стає міністром закордонних справ", — йдеться в повідомленні прес-служби.

Серед його досягнень на попередній посаді відзначають створення і просування Плану щодо захисту океану і підтримку ініціативи безпечного неба (Safer Skies Initiative) для поліпшення безпеки польотів в зонах конфлікту. Марк Гарно — перший канадський астронавт, учасник трьох місій NASA і екс-керівник Канадського космічного агентства. Він пішов в політику з 2006 року, з кінця 2015 і до сьогоднішніх змін обіймав посаду міністра транспорту.

Займав до справжнього моменту пост глави МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань тепер займе посаду міністра інновацій, науки і промисловості. На посаду міністра з питань транспорту призначений Омар Альгабра, який займав до сьогоднішнього дня посаду парламентського секретаря при прем'єр-міністрі і заступника прем'єра.

Нагадаємо, 9 грудня Канада оголосила, що схвалила вакцину альянсу Pfizer / BioNTech, ставши третьою країною після Великобританії і Бахрейну, яка дала зелене світло. "Канадці можуть бути впевнені, що процес перевірки був ретельним і що у нас є ефективні системи контролю", — йдеться в заяві Міністерства охорони здоров'я. Уряд прем'єр-міністра Джастіна Трюдо оголосило в понеділок, що вакцинація канадців може початися протягом декількох днів після затвердження Міністерством охорони здоров'я.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: CBC
comments

Обговорення


Новини