Хакери атакували міністерство закордонних справ Канади: кого звинувачують у кіберзлочині

Інцидент був виявлений 19 січня

Минулого тижня хакери розпочали кібератаку на міністерство закордонних справ Канади, і деякі служби все ще не працюють. Таку заяву зробили чиновники в понеділок, 24 січня, не розкриваючи, хто, на думку Оттави, був відповідальним. Про це повідомляє Reuters.

Інцидент був виявлений минулої середи, 19 січня, за день до того, як розвідувальне агентство Канади заявило, що оператори мереж критичної інфраструктури повинні посилити свій захист від загроз, які фінансує російська держава .

"Служби наразі функціонують. Деякий доступ до Інтернету та Інтернет-сервісів наразі ще не відновили. Немає жодних ознак того, що будь-які інші урядові відомства постраждали", - йдеться в заяві Ради Казначейства, яка несе загальну відповідальність за урядові операції.

Ні Мінфін, ні МЗС не відповіли на запитання, чи несуть відповідальність за кіберзлочин російські хакери.

Оттава рідко говорить про кібератаки на свої системи. У 2011 році чиновники заявили, що "досвідчений китайський спонсорований державою хакер" проник у провідну дослідницьку організацію. Пекін це спростував.

У 2014 році колишній міністр кабінету міністрів Канади заявив, що китайських операторів підозрювали у зламанні казначейства та міністерства фінансів у 2011 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", північнокорейські хакери минулого року вкрали майже 400 мільйонів доларів криптовалюти. Минулого року хакери здійснили щонайменше сім різних атак, насамперед спрямованих на інвестиційні фірми та централізовані біржі, використовуючи різноманітні тактики, включаючи фішинг, зловмисне програмне забезпечення та соціальну інженерію, згідно зі звітом Chainalysis, фірми, яка відстежує криптовалюту.