Канада викликала російського посла "на килим": що відомо

Глава МЗС Канади вже втретє цього року викликає російського посла Олега Степанова

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі викликає посла РФ для засудження поширення мови ненависті. Цей виклик "на килим" пов'язаний із публікацією посольством в Оттаві низки постів у соціальних мережах, спрямованих проти ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на CBC News.

"Не дивно, що росіяни знову обрали пропаганду ненависті. Ми абсолютно не можемо миритися з цією риторикою… Це атака на канадські цінності ухвалення та терпимості", - цитує Жолі прес-служба її офісу.

Варто зазначити, що глава МЗС Канади вже втретє цього року викликає російського посла Олега Степанова.

Минулого тижня в РФ ухвалили закон, який розширює заборону "пропаганди ЛГБТ". Міністр спорту Канади Паскаль Сент-Онж, яка сама є представницею ЛГБТ-спільноти, розкритикувала російське законодавство у Twitter, назвавши його "гомофобною пропагандою" та "посяганням на права людини".

Російське посольство відповіло різкою критикою, виклавши серію твітів, які звинувачують уряд Канади у втручанні у справи РФ, один із яких був адресований особисто Сент-Онж.

Так, посольство опублікувало фотографію покійної російської імператорської родини Романових з повідомленням: "Мадам, за всієї поваги до вашої думки, не могли б ви дослідити і пояснити, як ви опинилися в цьому світі?"

Російське посольство також опублікувало фотографію перекресленого прапора ЛГБТ та підписом: "Уся справа в сім'ї. Сім'я – це чоловік, жінка та діти".

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни також анонсують нову хвилю ракетних ударів по Україні.