Небо Канади осяяло дивне полярне сяйво (ВІДЕО)

Крім жителів Канади, вогні сяйва могли бачити в США і Великобританії

У Канаді зафільмували яскраве полярне сяйво. Про це повідомляє видання ТСН.

Небо над канадською провінцією Альберта осяяло потужне полярне сяйво. Очевидці встигли зафіксувати дивовижну атмосферне явище.

Відзначається, що крім жителів Канади, вогні сяйва могли бачити в Сполучених Штатах Америки і Великобританії.

Як пишуть журналісти видання, таке яскраве атмосферне явище утворилося через сонячну бурю, яка сталася напередодні.

Для довідки: полярне сяйво є люмінесценцією верхніх шарів в атмосфері планети. Світіння з'їхали з-за їх взаємодії з зарядженими частинками сонячного вітру. Полярні сяйва переважно можна спостерігати в високих широтах обох півкуль в овальних зонах-поясах, що оточують магнітні полюси Землі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає "хмара" в космосі. Астрономи розповіли, що дана карликова галактика, яка є супутником нашого Чумацького шляху, знаходиться на відстані близько 200 тисяч світлових років від Землі. Ця система є однією з найяскравіших, а також детальних областей, де утворюються нові зірки. Скупчення в центрі опублікованого знімка містить велику частину з відомих зірок великої маси в цій галактиці.

Також "Коментарі" інформували про те, що космічний телескоп зафіксував величну галактику, яка знаходиться в сузір'ї Діви. В цей час вона переживає період інтенсивного утворення нових світил. Астрономи розповіли, з чим пов'язана така спалах зореутворення. Детальніше про це читайте в нашій статті.