До чого можуть привести переговори Путіна у Китаї: Як це вплине на саміт миру

Переговори у Китаї можуть змінити порядок денний Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії, заявив політолог Володимир Горбач. За його словами, Путін хоче говорити про Україну без самої України

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін під час свого візиту в Китай обов’язково буде обговорювати питання України. При цьому він підкреслив, що кремлівському диктатору дуже подобається так званий, китайський мирний план.

"Ідеальна для рашистів конфігурація - говорити про Україну без України",
- відзначив політолог Володимир Горбач.

За його словами, Україну в першу чергу цікавлять питання війни з Росією та ролі в ній КНР. Ризики для нас полягають в тому, що Китай буде продовжувати і нарощувати таку економічну допомогу Росії, яка зміцнює її наступальний потенціал. Мова про різні мікросхеми, верстати, обладнання для виготовлення зброї і так далі. Це – великий мінус для нас, підкреслив політолог.

Окрім того, каже Горбач, є ще і політико-дипломатичний мінус, який полягає в тому, що Китай може спробувати перехопити у України ініціативу щодо мирного плану чи навіть нав’язати свою. Тоді, на думку політолога, буде два конкуруючих плани: той, який влаштовує Російську Федерацію, і так званий мирний план президента Володимира Зеленського з 10-ти пунктів, який має розглядатися вже в середині червня на саміті в Швейцарії.

"Тобто, якщо на спільній прес-конференції Сі Цзіньпіна і Путіна найближчими днями ми почуємо якісь нові ініціативи від китайської сторони, або Путін "погодиться" на пропозицію Китаю, скаже: "Так, я готовий до переговорів", то це буде нова ситуація. І на неї потрібно буде реагувати",
- вважає Горбач і додає, що такі події можуть навіть змінити порядок денний так званого Глобального саміту миру.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що напередодні свого візиту у Китай кремлівський диктатор Путін заявив, що РФ готова до мирних переговорів.