Головна Новини Світ Китай Китай відкидає версію про витік коронавірусу з лабораторії в Ухані
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відкидає версію про витік коронавірусу з лабораторії в Ухані

МЗС Китаю вважає американську теорію поширення коронавірусу брехнею і наклепом

4 січня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Нещодавно радник президента США з питань національної безпеки Метью Поттінджер висловив теорію про те, що пандемія коронавірусу сталася внаслідок витоку біологічного матеріалу з лабораторії в місті Ухань.

Китай відкидає версію про витік коронавірусу з лабораторії в Ухані

Китай негативно відреагував на американську теорію появи COVID-19. Фото: naked-science.ru

Однак, видання Daily Mail пише, що офіційний представник МЗС Китаю Хуа Чуньїн відкидає цю версію.

“Пан Поттінджер, будучи високопоставленим чиновником уряду Сполучених Штатів, продовжує повторювати брехню і наклеп, що вже раніше звучала. Я дуже сподіваюся, що американська сторона внесе ясність, чим є дана заява: особистою думкою пана Поттінджера або офіційною позицією США”, — коментує представник МЗС КНР.

За словами Хуа Чуньїн, версію про витік вірусу з Уханської лабораторії розкритикували майже всі світові вчені та фахівці. Про це свідчать численні розслідування і коментарі китайських вчених, які охоче діляться подробицями та фактами з журналістами різних країн.

Ще в травні американський президент Дональд Трамп створив власну версію, що через халатність персоналу Уханського інституту вірусології SARS-COV-2 міг потрапити у світ і спровокувати пандемію.

Нагадаємо, що відомий український імунолог Федір Лапій прогнозує помітні поліпшення і зменшення кількості хворих на коронавірус влітку у 2021 році. За словами експерта, саме тоді коронавірус можна буде вважати сезонним захворюванням.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Ізраїль лідирує серед країн, які швидше за всіх вакцинують населення від коронавірусу. Станом на перше січня країна встигла вакцинувати близько дванадцять відсотків населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини