Головна Новини Світ Китай Китай затримав журналіста Bloomberg за загрозу нацбезпеці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай затримав журналіста Bloomberg за загрозу нацбезпеці

Співробітники служби безпеки в цивільному супроводили Хейз Фан з її багатоквартирного будинку

11 грудня 2020, 12:12
Поділіться публікацією:

Китайська влада затримала співробітника Bloomberg, який працює в інформаційному бюро Bloomberg в Пекіні, за підозрою в створенні загрози національній безпеці. Про це сьогодні, 11 грудня, повідомило агентство.

Китай затримав журналіста Bloomberg за загрозу нацбезпеці

Згідно зі звітом, в понеділок співробітники служби безпеки в цивільному супроводили Хейз Фан з її багатоквартирного будинку. Докладна інформація не повідомляється.

Нагадаємо, вчора, 10 грудня, Китай заявив, що скасує безвізовий в'їзд для власників дипломатичних паспортів США, які відвідують Гонконг і Макао, після того, як Сполучені Штати ввели фінансові санкції й заборону на поїздки для десятка китайських чиновників.

Нещодавно стало відомо, що китайський шпигун переспав з двома мерами США і членами Конгресу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що понад 1000 китайських дослідників покинули Сполучені Штати на тлі репресій у зв'язку з крадіжкою технологій. Про це заявили високопоставлені представники служби безпеки США, додавши, що китайські агенти вже націлені на нову адміністрацію Байдена. Китай відхилив звинувачення і назвав їх сміхотворними. Служби розвідки США і Німеччини в черговий раз виступили з попередженнями про те, що встановлене урядом Китаю податкове програмне забезпечення в розповсюдженні шкідливих програм, яке забезпечує доступ до додатків.

Опозиція Канади закликала уряд ліберального прем'єр-міністра Джастіна Трюдо прийняти більш жорсткі заходи стосовно Китаю, заборонивши використання 5G Huawei Technologies Co Ltd на території країни та ввести інші санкції проти компанії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини