Китай демонстративно показав Кулебі, що Україна для нього не в пріоритеті: про що мова

Китай насправді веде війну на боці Росії

Президент Володимир Зеленський повідомив, що побачив "чіткий сигнал, що Китай підтримує територіальну цілісність та суверенітет України". Проте, як відзначає президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар, в жодному офіційному повідомленні від китайської сторони немає згадки про підтримку територіальної цілісності України. Окрім того, про таку підтримку не обмовляються і китайські ЗМІ.

"Жодного слова про територіальну цілісність України! Навіть у загальних рисах, як це традиційно робить китайська пропаганда – "Китай підтримує територіальну цілісність", не вказуючи, що це стосується конкретної держави. Звісно, можливо, що в притаманній китайцям манері, Ван Ї міг тихо шепнути на вухо Кулебі, що "Крим - це Україна", але ми про це нікому, ніде і ніколи не скажемо публічно, а так ви майте на увазі, навіть президенту своєму можеш повідомити. Згідно Сунь Цзи "війна - це шлях хитрощів і обману". А Китай веде війну, і не на боці України", - написав у Фейсбуці Гончар.

При цьому експерт звернув увагу, що міністр закордонних справ Ван Ї приймав очільника МЗС Дмитра Кулебу не в Пекіні.

"В Китаї символіка має велике значення. Прийомом українського міністра в Гуанчжоу китайці хотіли продемонструвати низьку пріоритетність України для Піднебесної", - заявив Гончар.

За його словами, ганебно виглядає, коли український міністр працює в ролі пропагандиста основного союзника Росії.

"В Пекіні та Москві радісно підморгують один одному та ще й відверто демонструють братерство по зброї - дві пари стратегічних бомбардувальників - російські Ту-95МС та китайські Н-6 - показували "Кузькіну мать" США поблизу Аляски", - заявив Гончар.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Зеленського, від Китаю отримано чіткий сигнал про те, що він підтримує територіальну цілісність України.