Китай може відкрити кілька фронтів, щоб відволікти Штати і допомогти Росії

Якщо Китай погодиться піти на ескалацію, то може почати постачати Росії летальну зброю, а також розпочати кілька війн, щоб відволікти Штати від України, сказала в інтерв’ю Главреду системний аналітик Наталія Глоба

У терористичної Росії залишився один єдиний спосіб ескалації війни в Україні, і це – ядерна ескалація, відзначила Наталія Глоба. За її словами, ймовірно, саме Китай керує протистоянням між так званою "віссю зла" та країнами Заходу. Саме тому, відзначає аналітик, дуже важливо, як Китай відреагує на ескалація, на яку може піти РФ.

Як вважає Наталія Глоба, якщо Пекін прийме цю ескалацію, і вирішить особисто для себе, що прийшов час вступити у війну, то він може піти на те, аби розпочати поставки летальної зброї РФ. Також він може, наприклад, активувати зброю в космосі, щоб знищити супутники НАТО, вважає аналітик. Окрім того, за її словами, не виключено і те, що Китай може піти на відкриття так званого другого фронту. Наприклад, змусити Північну Корею, почати війну з Південною Кореєю. У цьому разі Сполучені Штати, які виступають гарантом безпеки Південної Кореї будуть змушені відправити туди свої війська.

Ще один варіант відкриття другого фронту – це напад Ірану на Ізраїль або з самого Китаю на Тайвань, вважає аналітик.

"Тобто завдання Китаю - зробити кілька фронтів для США",
- підкреслила експерт.

При цьому вона не виключила, що якщо союзники приймуть рішення ввести свої війська в Україну, то Росія буде намагатися саме заморозити війну, але не виходити з неї. Справа у тому, каже Наталія Глоба, що РФ не може собі дозволити програти, тому буде йти на переговори чи різноманітні поступки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що новий кіберкомандувач збройних сил США та керівник головного електронного шпигунського агентства країни, генерал Тімоті Хо стурбований через незвичайну китайську загрозу, яка спрямована не на викрадення військових таємниць або будь-яких даних, а на те, щоб прилаштуватися до цивільної інфраструктури для, ймовірно, вичікування слушної миті, аби розв'язати хаос.