Головна Новини Світ Китай Китай роздасть вакцину проти коронавірусу всьому світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай роздасть вакцину проти коронавірусу всьому світу

У Китаї проходять клінічні випробування вакцини від коронавірусу, якою влада готова поділитися

7 червня 2020, 13:23 comments2094
Поділіться публікацією:

Уряд Китаю готовий поділитися вакциною від коронавіруса з усім світом, після того, як усі клінічні випробування будуть закінчені. Про це заявив міністр науки і техніки КНР Ван Чжиган.

Китай роздасть вакцину проти коронавірусу всьому світу

Чиновник підтвердив, що всі зобов'язання Пекіна, які взяв на себе голова КНР Сі Цзіньпін, будуть виконані. Нагадаємо, що лідер КНР виступив із заявою щодо коронавіруса на 73-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.

На сьогоднішній день у розробці вакцини і досліджень методів протидії пандемії задіяні тисячі китайських вірусологів та інфекціоністів. КНР має у своєму розпорядженні кілька видів прототипів вакцин, частина з яких вже проходить клінічні випробування. Основними критеріями майбутніх ліків  є безпека, ефективність і доступність. У той же час чиновник закликав інші країни до більшої консолідації зусиль, оскільки пандемія є загальною проблемою.

"Як показує історія боротьби людства з епідеміями, фундаментальної стратегією для протистояння їм є саме розробка вакцин. Світу потрібно посилити співпрацю в їх розробці та наступних етапах", — додав міністр.

Тим часом портал "Коментарі" вже повідомляв, що з 1 червня в Греції стартує загальнонаціональна вакцинація населення від COVID-19, для чого будуть використовувати щеплення БЦЖ з метою захистити населення від зараження новим типом вірусу. На такий крок пішла національне агентство з лікарських засобів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини