Китай відреагував на різку критику Зеленського їхнього з Бразилією мирного плану

У КНР відреагували на критику Зеленського щодо мирного плану Бразилії та Китаю.

Міністерство закордонних справ Китаю відреагувало на критику з боку президента України Володимира Зеленського, який назвав "деструктивним" мирний план, запропонований Китаєм та Бразилією для врегулювання війни в Україні. Під час брифінгу речниця МЗС Китаю Мао Нін заявила, що Китай і надалі сприятиме мирним переговорам, наголошуючи на важливості політичного врегулювання.

Мао Нін підкреслила, що ініціативу Китаю та Бразилії, яка передбачає шість умов для "деескалації" конфлікту, підтримали 110 держав світу. Вона також зазначила, що Китай підтримує тісний контакт з Україною і має намір продовжувати грати конструктивну роль у врегулюванні війни через дипломатичні засоби.

"Щодо кризи в Україні, зокрема щодо шести спільних домовленостей, Китай підтримує тісний зв'язок з Україною. Китай і надалі сприятиме мирним переговорам і відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи", — заявила Мао Нін.

Ця заява є відповіддю на скептицизм України щодо запропонованого мирного плану, який Україна вважає несприйнятливим через невідповідність його положень українським інтересам у конфлікті з Росією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський різко відреагував на бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни. Президент України Володимир Зеленський назвав "театром" бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни. За словами Зеленського, ця ініціатива Китаю та Бразилії деструктивна, створена з урахуванням інтересів Росії та без поваги до України.

Володимир Зеленський під час інтерв’ю бразильській газеті Metropoles прокоментував бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни в Україні. За словами президента, Китай та Бразилія має показати, що вони сильні країни, а не ставати на сторону Росії.