Перша реакція Китаю на вступ КНДР у війну проти України: що заявили у Пекіні

У Пекіні дипломатично заявили, що їм нічого невідомо про перекидання військових Північної Кореї до РФ

МЗС Китаю нічого невідомо про перекидання військ Північної Кореї на територію Російської Федерації та подальше залучення їх у війні проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідну заяву під час прес-конференції зробив прес-секретар МЗС КНР Лінь Цзян.

Представники мас-медіа запитали спікера, чи може Пекін підтвердити відправку військовослужбовців КНДР до Росії. Також журналісти попросили озвучити позицію Китаю на те, що Пхеньян такими діями перекладає "війну, що без того затягнулася", на нову стадію.

"Що стосується першого питання, то Китай не в курсі ситуації. Що стосується другого питання, то позиція Китаю щодо української кризи послідовна і зрозуміла, і ми сподіваємося, що всі сторони добиватимуться деескалації ситуації і візьмуть на себе зобов'язання щодо політичного врегулювання", – заявив Лінь Цзян.

Читайте також на порталі "Коментарі" - коли у світі активно обговорюється питання відправки військових КНДР в Україну саме час згадати про червневу угоду про військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю. У ньому є секретний пункт, який дає КНДР дозвіл направити на війну в Україну першу хвилю приблизно з 1000 північнокорейських солдатів. Як передає портал "Коментарі", про це розповів колишній російський розвідник, поінформований про деталі пакту, пише The Wall Street Journal.

Також видання "Коментарі" повідомляло – самі росіяни вже не впораються: ЗМІ дізналися, навіщо насправді Путін попросив у Кіма солдатів.