Після масованих ракетних обстрілів України Китай закликав до діалогу з РФ

У Пекіні заявили про готовність "відігравати конструктивну роль у деескалації ситуації"

Китай відреагував на масовані обстріли українських міст. У Пекіні висловили стурбованість погіршенням ситуації в Україні, після того, як російські окупанти обстріляли цивільні цілі. З відповідною заявою виступила речниця МЗС Китаю Мао Нін у під час на регулярного брифінгу в Пекіні, 11 жовтня, пише Bloomberg.

"Ми стурбовані розвитком поточної ситуації та закликаємо відповідні сторони вирішити свої розбіжності шляхом діалогу та консультацій", - заявила Мао Нін.

Окрім цього, у Китаї заявили, що "готові працювати з міжнародним співтовариством, аби продовжувати відігравати конструктивну роль у деескалації ситуації".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому Путін не послухав Індію та Китай. У російсько-українській війні розпочинається новий етап. Після оголошення президентом РФ Путіним мобілізації міністр оборони РФ Сергій Шойгу наголосив, що планується поетапно призвати 300 тис. росіян. Коментарі розбиралися, чому Путін підвищує ставки у війні з Україною, як це вплине на відносини РФ з її закордонними партнерами, що залишилися, і на що здатні російські резервісти. Керівництва Індії та Китаю недвозначно дають зрозуміти Росії, що настав час закінчувати війну в Україні, яка приносить одні незручності і накладає негативний відбиток на будь-яку незахідну державу, яка співпрацює з Москвою. Пекіну та Делі не вигідна війна в Україні з низки причин. Індія та Китай ризикують виявитися об'єктом західних санкцій, оскільки розвивають співробітництво з РФ у важливих для себе сферах. Індія та Китай збільшили обсяги закупівель російської нафти після обмеження доступу Росії на європейський ринок енергоносіїв. Своїми діями Пекін та Делі знижують ефект від антиросійських санкцій.