Головна Новини Світ Китай "Настав час тривожний!": у Гонконзі ввели кримінальну відповідальність за неповагу до гімну Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

"Настав час тривожний!": у Гонконзі ввели кримінальну відповідальність за неповагу до гімну Китаю

Відтепер за неповагу до державного гімну Китаю "Марш добровольців", винні понесуть покарання у вигляді штрафу і навіть позбавлення волі

4 червня 2020, 14:59 comments1024
Поділіться публікацією:

Сьогодні уряд Гонконгу погодило проект, який регламентує кримінальну відповідальність за неповагу до офіційного гімну Китайської Народної Республіки. Про це передає "Радіо Свобода".

"Настав час тривожний!": у Гонконзі ввели кримінальну відповідальність за неповагу до гімну Китаю

Так, новий документ передбачає, що учнів початкових і середніх шкіл у Гонконзі будуть вчити співати китайський "Марш добровольців". У цьому ж указі передбачено покарання до трьох років в'язниці і штраф на суму до 6 450 доларів США тим, хто зневажливо або образливо висловлюється про один з національних символів Китаю.

Згідно нововведенню можна зробити висновок, що Пекін все більш централізовано поширює владу на юридично автономній території.

Відзначається, що гімн Китаю часто піддається обструкції на футбольних матчах, де вболівальники часто виконують пісню "Слава Гонконгу", яка стала загальновизнаним неофіційним гімном руху за демократію в місті.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай погодив план узурпації державної влади в Гонконзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини