Сі Цзіньпін хоче повторити подвиг Путіна: китайські літаки зайшли до зони ППО Тайваню

Китай продовжує проводити військові навчання, провокуючи Тайвань на зіткнення

28 літаків Китаю вторглися до зони протиповітряної оборони Тайваню. Але поки що це не офіційний напад, а військові навчання, як повідомляє офіційний Пекін. Як відомо, перед повномасштабним вторгненням в Україну російське керівництво також заявляло про військові навчання біля українських кордонів. Та й зараз Росія перекидає війська до сусідньої з Україною Білорусі, де нібито проводить військові навчання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Повідомляється, що на тлі навчань Міноборони Тайваню відстежило 57 військових літаків та чотири кораблі КНР.

Серед виявлених літаків – винищувачі J-11, J-16, Су-30 та J-10, стратегічні бомбардувальники H-6.

Варто зазначити, що китайська армія організувала спільне патрулювання бойової готовності та справжні бойові навчання у морському та повітряному просторі навколо Тайваню. Китайські війська востаннє проводили масштабні навчання наприкінці грудня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Китай може напасти на Тайвань, якщо Росія досягне своєї мети в Україні. Про це сказав директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс в інтерв'ю американській телекомпанії PBS. Він також вважає, що російський напад на Україну, і особливо провал його первісного плану, викликали занепокоєння лідера КНР – Сі Цзіньпіна, який, за деякими даними, має намір провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним до кінця поточного року. Що можна сказати про китайську тактику щодо російсько-української війни? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського пояснили, чому росіянам із Криму треба бігти вже зараз.