Сі Цзіньпін озвучив позицію Китаю та Росії щодо війни в Україні

Сі Цзіньпін заявив, що Китай та Росія наполягають на "політичному" рішенні війни в Україні

Китай та РФ виступають за політичне врегулювання війни в Україні, яку розпочала Росія під керівництвом Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з російським диктатором Володимиром Путіним зробив глава КНР Сі Цзіньпін. Як передає портал "Коментарі", про це пише "BBC".

ЗМІ зазначає, що Володимир Путін зараз перебуває з дводенним візитом у Китаї. Диктор уже зустрівся із Сі Цзіньпіном.

Лідери країн провели прес-конференцію, де йшлося про поглиблення зв'язків Китаю та РФ та співробітництво у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань.

Зокрема, там йшлося про війну між Україною та Росією, яку в Китаї називають "кризою".

Не називаючи жодних подробиць щодо подальших кроків, Сі Цзіньпін заявив, що Китай і Росія наполягають на "політичному вирішенні" війни в Україні, тоді як Путін висловив подяку за "зусилля Китаю щодо врегулювання української кризи".

Володимир Путін також сказав, що проінформує Сі про ситуацію на полі бою.

Заява Сі з'явилася на тлі стурбованості Заходу тим, що Китай зміцнює російську економіку та постачає компоненти озброєнь для конфлікту в Україні.

Зазначимо, у Білому домі назвали "неприйнятним" те, що китайські компанії надають допомогу Росії у війні проти України. Таку заяву зробила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що може змінитись після візиту Путіна до Китаю: яку позицію займе Сі щодо війни в Україні. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.